ARTBOX


U subotu, 27.09.2014. studio stranih jezika, ARTBOX je zvanično otvorio vrata svojih učionica. Tom prilikom je organizovao jedno prelepo koktel veče za svoje prijatelje i polaznike. Imali smo tu čast i zadovoljstvo da prisustvujemo ovom svečanom otvaranju i da ga malo zasladimo.ARTBOX je studio stranih jezika zamišljen kao prostor gde će se ukrštati znanje, kreativnost i umetnost pružajući polaznicima jedinstveno iskustvo učenja. Njihova zamisao se vidi odmah na ulazu u školu kroz vrlo zanimljiv, urban i pomalo neobičan enterijer. Inače, upis polaznika je u toku, a u školi možete naučiti ili usavršiti, za sada, četiri strana jezika: engleski, italijanski, norveški i arapski. Posetite ih obavezno!!!Ali da se mi vratimo na enterijer i ono što nam "pričaju" beli zidovi ove škole. Stare ploče, časopisi, ramovi, palete, geografske karte su "pronašle" svoj kutak i osim što privlače pažnju, često otvaraju neke zanimljive teme vezane za putovanja, muziku, reciklažu, umetnost, dizajn, kreativnost, prošlost, sadašnjost i budućnost.
Nama je bila zanimljiva postavka grafike mlade Ane Jelenović, inače studentkinje književnosti, koja se likovnom umetnošću bavi samo u slobodno vreme. Iskreno se nadamo da će posle završenog fakulteta malo više pažnje pokloniti i ovoj drugoj sferi njenog interesovanja. Bilo bi šteta da ostane samo hobi.Još jedna postavka nam je privukla pažnju. To je mini izložba leptir mašni mladog umetnika Slađana Jevremovića iz Kragujevca. Jedan od njegovih vernih klijenata je i sam direktor ARTBOX škole Aleksandar Tašić, tako da ne čudi što je studio TIED UP dobio jedan deo prostora, na zadovoljstvo svih onih koji su prisustvovali svečanom otvaranju. Kada se nađete u ovakvom društvu mladih, kreativnih, urbanih i vrlo zanimljivih ljudi, onda morate da odgovorite na vrlo zahtevan izazov i opravdate poverenje koje Vam je ukazano. Definitivno da je kreativna reciklaža jedan od osnovnih motiva ove škole i to se moralo nekako videti. Međutim, kod postavke slatkih stolova to je malo izvodljivo, jer se ipak radi o hrani. Doduše slatkoj, ali opet hrani. Ipak, našli smo rešenje ☺


Pozadina slatkog stola je urađena od recikliranih, starih časopisa i složena u bojama amblema škole. Mora se priznati da je najveći deo posla oko toga uradio sam direktor, ali to se dalo očekivati kada je tako nešto u pitanju. To samo znači da mu se ideja jako dopala, a dopala se i gostima večeri. Kolaž na kome su se neki "pronašli" kroz likove, rečenice, predmete ili pića, zaista je privlačio veliku pažnju. Stalci za "bombonjere" su takođe stare reciklirane kutije od košulja, koje su obojene u boje ARTBOX studija.


Sve ostalo je sveže i novo i nije dugo ostalo na stolu. Dolcelina je opet prevazišla sebe i njena čokoladna torta je pobrala sve aplauze, ali ni bombonice iz Bombonice nisu mnogo zaostajale za njom. Malo-malo pa je neko prilazio stolu i punio papirne kesice. U početku stidljivo, ali što se veče primicalo kraju....stida više nije bilo. Ma, kako im odoleti ☺Na kraju večeri, gosti su dobili i po jedno malo poklon pakovanje u znak zahvalnosti što su prisustvovali i pružili podršku . Poklon kutijica ili kesica ? Hmmm...mislimo da je ovaj put bilo nerešeno.  Jednostavno ovim mladim ljudima nije bilo bitno. Sa jednakim osmehom i zadovoljstvom su primali poklone na izlazu uz obavezno:
- Hvala, divno i srećno !☺


I na kraju, moramo da pomenemo dve divne mlade Dame. U pitanju su Maja Prostran i Andrijana Dautović. Pored toga što su bile SAVRŠENE domaćice ove večeri, one su i profesorke u ARTBOX  školi. Izuzetno tople, prijatne, strpljive i uvek nasmejane mlade devojke su svakom gostu posvetile punu pažnju od ulaska do izlaska. Za nas, njih dve su bile zvezde ovog svečanog otvaranja.

Nama ostaje da školi ARTBOX poželimo puno uspeha i sreće u daljem radu. Mnogo polaznika i uspešnih generacija i nadamo se da ćemo imati još dobrih razloga za druženje.
SREĆNO !!!

Коментари

Постави коментар

Hvala na komentaru ♥

Популарни постови