SLATKO DARIVANJE BEBE


Jedan od običaja, koji nam dolazi sa zapada, a poznat je pod imenom "Baby shower", predstavlja zabavu za buduće roditelje kojima se na ovaj način pomaže da spremno dočekaju novog člana porodice. Naravno, ovo nema nikakve veze sa tuširanjem, već sa darivanjem bebe i ne samo što je lep, već je i vrlo koristan običaj. Dolazak bebe je najlepši i najvažniji događaj u životu svakog roditelja. Međutim, on sa sobom povlači i jedan pozamašan finansijski udar, koji ni malo nije beznačajan. Upravo "baby shower" može da ga znatno ublaži i pomogne mladim roditeljima na samom početku nihovog roditeljstva, a ujedno uključi sve njihove prijatelje, kolege i rodbinu u pripremu za rođenje bebe. Ne samo što je finansijski koristan, on na vrlo lep način pokazuje koliko je svima stalo do novog člana njihovog društva, koliko je to bitan događaj u njihovim životima i učini da se roditelji ne osete usamljeni.


Po nekom nepisanom pravilu, ulogu domaćina preuzima najbolja prijateljica buduće mame, koja u ime roditelja organizuje ovaj izuzetno važan događaj. Mesto dešavanja je obično porodičan dom samih roditelja koji se adekvatno ukrasi za tu priliku. Lepo je kada se pošalju pozivnice i samim tim celo ovo dešavanje podigne na jedan viši nivo, mada nisu obavezne, ali je zato obavezan sto pun slatkiša i bezalkoholnih napitaka. Ovo dešavanje treba da olakša roditeljima, a ne da ih uvede u još veći trošak pa je skromnost i intimnost ono što se najviše ceni kod njega.


Obično se organizuje u popodnevnim časovima kada su kafa, sok, čaj, neki kolačić ili slatkiš dobro došli. U intimnoj atmosferi, budući roditelji pored nezaobilaznih saveta, dobijaju od svakog gosta po nešto što će im pomoći na samom početku i umanjiti njihov trošak : pelene, benkice, flašice, cucle, igračke, odelca,.... Da ne bi došlo do dupliranja poklona i da bi roditelji imali zaista veliku pomoć, da sve bude organizovano na vreme i gostima dato vreme za pripremanje darova, domaćica ima presudnu ulogu kod organizovanja i pripremanja ovog darivanja.


Na kraju, svako od gostiju dobija po mali paketić slatkiša u ime zahvalnosti roditelja. Obično se sa samog desertnog stola, na licu mesta, pakuju slatkiši u adekvatne kutijice ili kesice. Darivanje je jedan od prelepih običaja gde se porodica i prijatelji u svakom pogledu zbližavaju i spremno dočekuju novog člana na pravi način. Ukoliko ste Vi domaćica "baby shower" dešavanja i potrebna Vam je pomoć u vezi desertnog stola i specijalnih pakovanja za tu priliku - kontaktirajte "Bombonicu". 
Mi smo tu da Vam pomognemo da sve protekne u najboljem redu.☺

Коментари

  1. Одговори
    1. Hvala Neno ♥
      Jeste i lepo i zanimljivo, ali i vrlo korisno. Kod nas je običaj da bebi odnesemo na tzv "babine" isto to što bi se donelo i na "baby shower", međutim tada su se roditelji već istrošili i kupili sve što im je potrebno. Često dosta od toga, što je kasnije donešeno, se i neupotrebi iz razloga što je beba prerasla ili nije stigla da obuče ili je poklon dupliran. Ovako....nema bačenih para, a roditeljima se finansijski olakšava bar taj početak. ☺

      Избриши

Постави коментар

Hvala na komentaru ♥

Популарни постови