"BOMBONICA" U FRANCUSKOJ


U subotu, 21. Decembra 2013. godine, u Parizu (Francuska) održano je svečano, koktel veče sa ciljem promovisanja asocijacije pod nazivom "Dobre Vile - Les Bonnes Fees". Ovim putem su mnogi upoznati sa radom i idejom ove asocijacije, kao i radom njihovih prijatelja iz udruženja dijaspore za pomoć građanima Srbije. Tom prilikom je organizovana mala predpraznična pijaca sa zanatskim proizvodima i umetničkim delima iz Srbije. U tom odabranom i finom društvu našla se i "Bombonica" koja se ovom događaju radovala, čini se jednako kao i njeni osnivači - porodica Stojanović, koja je druga i treća generacija Srba u Francuskoj.Na ovoj mini pijaci bilo je mnogo toga, između ostalog ručno pravljeni sapuni za pranje, čestitke, grafike, slike, čajevi i naravno proizvodi zanatsko bombondžijske radnje "Bosiljčić" - ratluk i svilene bombone, upakovane u ručno pravljene kutijice u "Bombonici". Sve u crvenom i zelenom tonu, shodno praznicima koji nam predstoje i ukrašeno čipkom, kako bi dalo ono "malo" što govori da dolazi iz Srbije. Još jednom tu uskače "Srećno dugmence" sa svojim prelepim trakama i čini sve da ovaj posao učini lakšim i lepšim.Asocijacija "Dobre Vile - Les Bonnes Fees" je neprofitabilna organizacija osnovana u Francuskoj, koja ima za cilj da pruži materijalnu pomoć za razvoj kulture, obrazovanja i poljoprivrede, kao i da direktno pomogne grupama građana i pojedincima u Srbiji. Osnovni cilj asocijacije je da okupi što veći broj Srba i njihovih prijatelja u svetu oko zajedničkih interesa, radi udruživanja i prikupljanja sredstava za materijalnu i finansijsku pomoć, kako građana tako i pojedinaca za realizaciju inovativnih projekata pomenutih sektora u Srbiji.
Najbolje o svemu tome govore sami osnivači :

" Osnivanjem ove asocijacije, želimo da pomognemo i probudimo svest mladim ljudima u Srbiji koliko je značajno očuvanje kulturne baštine naše matice i očuvanje netaknutih prirodnih lepota koje Srbija ima i da ih podstaknemo na negovanje istih.
Ovaj naš trud je usmeren na primenu srpske izreke " Samo Sloga Srbina Spasava" na konkretnim humanim aktivnostima Srba iz dijaspore Srbima u matici.
Naša najveća satisfakcija će biti ako uspemo da svojim aktivnostima, materijalnom i finansijskom pomoći zadržimo makar jednu mlađu porodicu na selu ili da se makar jedan nadprosečni student nakon završenog školovanja vrati na sopstveno ognjište i primeni svoje znanje stečeno visokim školovanjem na probleme u sopstvenoj zajednici i matici Srbiji. Svakako se iskreno nadamo da će taj broj mladih ljudi koje smo napomenuli biti mnogo veći.
Unapred se zahvaljujemo svim ljudima dobre volje i uzdamo se u darežljivost naših sunarodnika širom sveta kako bi ova asocijacija realizovala postavljene ciljeve."

Mi im od srca želimo mnogo uspeha u onome što su naumili i da što pre dođu do njihovih plemenitih ciljeva, a nama je bila izuzetna čast i zadovoljstvo što smo jednim malim delom i mi bili prisutni na ovom velikom i važnom događaju.
Коментари

 1. Bravo za Bombonicu,tako mlada a već se otisnula u svet..:**

  ОдговориИзбриши
 2. Bravo Barbara! Pre ponosna sam! ♥ Dokle ste dogurali, svaka cast!!! Zelim vam jos puno ovakvih prica i uspeha, da se jos vise sirite! J.C

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Jovanice i na prelepim željama i na tome što osećaš toliki ponos. Ne moram da objašnjavam šta to znači za mene, jer ti već sve znaš i hvala ti na tome ♥ ♥ ♥

   Избриши
 3. Ju, vidi ti malu Bonbonicu, pofrancuzila se :)) Sta je sledece? Nju Ziland? :)

  ОдговориИзбриши
 4. Одговори
  1. Hvala Anči, jedan od najsjajnih dragulja na "Bombonicinoj" šećernoj krunici ♥ ♥ ♥

   Избриши
 5. Svaka čast draga!! Bravo, bravo, bravo!! Divan povod i predivan događaj! Ponosna sam na vas!! <3

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti, draga moja, puuuunoooo ♥
   Samo da znaš kako mi je više od mesec dana blo teško da držim jezik za zubima, a moralo se.... :))))))))

   Избриши

Постави коментар

Hvala na komentaru ♥

Популарни постови