RAHAT LOKUM - SLADAK ZALOGAJ

23:51:00


Rahat Lokum ili skraćeno ratluk, je vrsta slatkog deserta pihtijaste mase, koji se pravi od pirinčanog ili skrobnog brašna sa dodatkom šećera u prahu.  Omiljena poslastica arapskih zemalja koja je sa Osmanlijskim carstvom stigla u naše krajeve i postala nezamenljivi "prilog" uz takozvanu "tursku" kafu.


Dodavanjem pavlake, raznih sokova, preliva od čokolade, limunovog soka, sirupa od ružinog cveta i komadićima orašastog i kandiranog voća - dobijaju se razne vrste i podvrste ovog specifičnog, uglavnom, posnog deserta.


U "Bombonici" možete kupiti jedan od najpopularnijih i najboljih ratluka kod nas, a dolazi nam direktno iz bombondžijske zanatske radnje "Bosiljčić". Uvek svež i izuzetno ukusan, prosto se topi u ustima. Pored klasičnog ukusa ruže, vanile i oraha, možete probati i ukus kandiranog voća, ananasa, meda, pistaća, suvog grožđa, šljiva, ruma....


Više o svemu na našoj facebook strani i dobro došli u "Bombonicu" ! ♥

You Might Also Like

6 коментара

 1. Po 2 kockice od ananasa, ruma i pistaca molim!
  Joj Barbara, ide mi voda na usta :))

  ОдговориИзбриши
 2. Одговори
  1. Pa sad,....recimo kao žele, samo...jooooj Anči, tako je teško opisati ovu poslasticu rečima, jer je zaista specifična i teško može da se uporedi sa bilo čim drugim....a uz "tursku" je nezamenljiv :))))

   Избриши
 3. Jao... mljac, mljac... Turski ratluk je zakon, ali volim ja i naš. :) Kad dođem utamaniću bar po jedan od svih tih novih ukusa. Mislim, ako može... :D

  ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru ♥